Beste Nintendo Switch Games 2024: Welke spellen zijn het best?

door | dec 30, 2023

beste switch games

In dit artikel ontdek je de topselectie van de beste Nintendo Switch games in 2024. We geven advies over welke populaire spellen je niet mag missen op je Nintendo Switch-console. Van actie en avontuur tot fantasie en sport, er is voor elk wat wils. Lees verder om te weten te komen welke game je moet spelen in 2024.

Belangrijkste punten om te onthouden:

  • Ontdek de beste Nintendo Switch games in 2024
  • Vind de perfecte game voor jouw speelstijl en voorkeur
  • Er is een breed scala aan genres beschikbaar, van actie tot sport en klassieke remasters
  • Geniet van spannende verhalen, uitdagende gevechten en betoverende werelden
  • Blijf op de hoogte door regelmatig te kijken naar nieuwe releases en updates voor de Nintendo Switch

Beste Switch Games in 2024

Ben je op zoek naar spannende actie en avontuur op je Nintendo Switch? Hier zijn enkele games die je niet mag missen:

  1. Splatoon 3: Actiespel waarin je verf op vloeren en muren schiet en daar vervolgens als een soort inktvis doorheen zwemt.
  2. Super Mario Odyssey: Uitgebreid platformavontuur waarin je met Mario in een luchtschip de wereld doorreist.
  3. Super Smash Bros. Ultimate: Vechtspel waarin alle personages uit de stal van Nintendo het tegen elkaar opnemen.
  4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild: Avonturenspel waarin je als Link de wereld van Hyrule verkent.
  5. Mario Kart 8 Deluxe: Racespel waarin je met Mario en zijn vrienden kunt racen op verschillende circuits.
actievolle Nintendo Switch games

Wat zijn de top 5 beste Switch Games?

Splatoon 3

Dit is een actiespel waarin je verf op vloeren en muren schiet en daar vervolgens als een soort inktvis doorheen zwemt. Het spel heeft een uitgebreide singleplayercampagne met unieke levels, een populaire multiplayer waarin je het in teams opneemt tegen andere spelers en natuurlijk de terugkeer van Salmon Run, waarin je het met anderen opneemt tegen golven aan vijanden. Daardoor is Splatoon 3 een enorm uitgebreid pakket dat je niet zomaar naast je neerlegt.

Super Mario Odyssey

In dit uitgebreide platformavontuur reis je met Mario in een luchtschip in de vorm van een hoed de wereld door. Bowser heeft namelijk Princess Peach ontvoerd en Mario moet er snel achteraan voordat ze gedwongen in het huwelijksbootje moet stappen. Bezoek de wolkenkrabbers in New Donk City, de eindeloze woestijn van Sand Kingdom of loop een T-Rex tegen het lijf in Cascade Kingdom. De vrijheid die je in de grote, open levels krijgt is vergelijkbaar met spellen als Super Mario 64 en Super Mario Sunshine.

Super Smash Bros. Ultimate

In dit vechtspel nemen alle personages uit de stal van Nintendo het tegen elkaar op in arena’s. Je kunt met tientallen vechters knokken, van Mario, Link en Donkey Kong tot Samus Aran en Bowser.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

In dit avonturenspel speel je als Link en verken je de wereld van Hyrule. Het spel biedt een enorme open wereld die je vrij kunt verkennen, met bergen, bossen, meren en rivieren. Je kunt klimmen, zwemmen, vliegen en zelfs snowboarden. Het spel heeft een uitgebreide verhaallijn en veel zijmissies.

Mario Kart 8 Deluxe

Dit is een racespel waarin je met Mario en zijn vrienden kunt racen op verschillende circuits. Het spel heeft een groot aantal personages en voertuigen om uit te kiezen, evenals verschillende speelmanieren.

Nintendo Switch remakes

Beleef met deze klassieke Nintendo Switch games een nostalgische reis terug in de tijd. Van epische avonturen tot intense gevechten en overleven in barre omstandigheden, er is voor elk type gamer wat wils. Verken de remakes van deze geliefde klassiekers op de Nintendo Switch en herbeleef de magie van het verleden.

Van fantasiewerelden tot sportieve uitdagingen op de Nintendo Switch

Of je nu van fantasiewerelden houdt of wilt deelnemen aan sportieve uitdagingen, op de Nintendo Switch zijn er spellen voor iedereen. Hier zijn enkele fantastische spellen die je niet mag missen:

  1. Animal Crossing: New Horizons: Bouw je eigen eiland en creëer je ideale leventje in deze rustgevende simulatiegame.
  2. Mario Golf: Super Rush: Geniet van de sportieve uitdagingen van het golfen met Mario en zijn vrienden in deze nieuwe Mario-game.
  3. The Legend of Zelda: Breath of the Wild: Verlies jezelf in het avontuurlijke en betoverende Hyrule in dit meesterwerk van Nintendo.
  4. FIFA 23: Duik in de wereld van het voetbal met de nieuwste editie van de populaire FIFA-serie op de Nintendo Switch.
  5. Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Beleef sportieve competities met iconische personages uit de werelden van Mario en Sonic.

Met deze spellen kunnen spelers hun verbeelding de vrije loop laten gaan in fantasiewerelden of hun sportieve vaardigheden testen. Of je nu wilt ontspannen met een simulatiegame of jezelf wilt uitdagen met een sportspel, de Nintendo Switch heeft voor elk wat wils.

fantasie Nintendo Switch games

Laat je fantasie de vrije loop gaan of ervaar sport op zijn best met deze geweldige spellen voor de Nintendo Switch.

Mario-games op de Nintendo Switch

Geen Nintendo-console is compleet zonder Mario-games. Hier zijn enkele populaire Mario-games die je kunt spelen op de Nintendo Switch:

  1. Super Mario Odyssey – Duik in een kleurrijk en avontuurlijk platformspel met Mario terwijl hij op zoek gaat naar prinses Peach.
  2. New Super Mario Bros. U Deluxe – Speel samen met vrienden in dit multiplayerspel vol klassieke Mario-platformactie.
  3. Super Smash Bros. Ultimate – Verzamel je favoriete Nintendo-personages en neem het tegen elkaar op in dit ultieme vechtspel.
  4. Super Mario 3D All-Stars – Beleef drie klassieke Mario-games in één verzameling met verbeterde graphics en gameplay.
GameGenreReleasedatum
Super Mario OdysseyPlatform2017
New Super Mario Bros. U DeluxePlatform2019
Super Smash Bros. UltimateVechtspel2018
Super Mario 3D All-StarsPlatform2020

Ontdek de avonturen van Mario op de Nintendo Switch en geniet van het plezier en de nostalgie van deze geliefde personages en spellen.

Mario-games op de Nintendo Switch

Verken de wereld van Mana op de Nintendo Switch

Fans van de Mana-reeks kunnen ook genieten van enkele populaire titels op de Nintendo Switch, waaronder:

  1. Collection of Mana- Ontdek de originele Mana-trilogie met de games Final Fantasy Adventure, Secret of Mana en Trials of Mana.
  2. Legend of Mana- Betreed een betoverende wereld vol magie en avontuur in deze remaster van de geliefde PlayStation-game.
  3. Trials of Mana- Beleef een episch avontuur met zes speelbare personages en maak keuzes die het lot van de wereld bepalen.
Mana-reeks op de Nintendo Switch

Conclusie

In 2024 biedt de Nintendo Switch een indrukwekkende selectie van geweldige games. Of je nu op zoek bent naar actie, avontuur, fantasie, sport of klassieke remasters, er is voor elk wat wils. Duik in spannende verhalen, ga de strijd aan in uitdagende gevechten en verken betoverende werelden.

Verlies de nieuwe releases en updates voor de Nintendo Switch niet uit het oog, zodat je altijd op de hoogte bent van de beste games voor jouw console. Of je nu een fanatieke gamer bent of gewoon af en toe wilt ontspannen met een leuk spel, de Nintendo Switch heeft voor iedereen iets te bieden.

Veel gameplezier!

FAQ

Wat zijn de beste Nintendo Switch games in 2024?

In 2024 zijn er veel geweldige games beschikbaar voor de Nintendo Switch, waaronder populaire titels zoals Splatoon 3, Super Mario Odyssey, Super Smash Bros. Ultimate, The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Mario Kart 8 Deluxe.

Welke klassiekers zijn beschikbaar op de Nintendo Switch?

Voor liefhebbers van klassieke spellen en remakes zijn er geweldige opties op de Nintendo Switch, waaronder Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, Donkey Kong Country 3: Dixie Kong’s Double Trouble en Super Smash Bros. Ultimate.

Welke fantasiewerelden en sportieve uitdagingen kun je spelen op de Nintendo Switch?

Of je nu van fantasie of sport houdt, op de Nintendo Switch zijn er spellen voor iedereen. Je kunt genieten van games zoals Animal Crossing: New Horizons, Mario Golf: Super Rush, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, FIFA 23 en Mario & Sonic op de Olympische Spelen. Deze spellen bieden ontspanning, avontuur en competitie.

Welke populaire Mario-games zijn beschikbaar op de Nintendo Switch?

Geen Nintendo-console is compleet zonder Mario-games. Op de Nintendo Switch kun je populaire titels zoals Super Mario Odyssey, New Super Mario Bros. U Deluxe, Super Smash Bros. Ultimate en Super Mario 3D All-Stars spelen. Deze spellen bieden platformactie, multiplayerplezier en intense gevechten met je favoriete Nintendo-personages.

Welke Mana-games kun je spelen op de Nintendo Switch?

Fans van de Mana-reeks kunnen genieten van games zoals Collection of Mana, Legend of Mana en Trials of Mana op de Nintendo Switch. Deze spellen bieden betoverende werelden, magie en epische avonturen met verschillende speelbare personages.

Wat zijn de beste spellen voor de Nintendo Switch in 2024?

De beste spellen voor de Nintendo Switch in 2024 variëren van actievolle avonturen en klassieke remakes tot fantasiewerelden en sportieve uitdagingen. Of je nu op zoek bent naar spannende verhalen, uitdagende gevechten of betoverende werelden, er is voor elk wat wils op de Nintendo Switch in 2024.