Elden Ring: Beste Game instellingen voor PC

door | dec 28, 2023

Elden Ring beste game instellingen

Elden Ring is een van de meest verwachte games van 2022 en heeft al lovende recensies ontvangen op consoles. Echter, de PC-port van het spel heeft te maken gehad met enkele prestatieproblemen. Om je Elden Ring-ervaring op PC te optimaliseren, is het belangrijk om de juiste game-instellingen aan te passen. We hebben benchmarks uitgevoerd en informatie verzameld om de beste game-instellingen voor Elden Ring op de PC te bepalen.

Belangrijkste punten

  • Elden Ring is een populaire game die zowel op consoles als op PC wordt gespeeld.
  • De PC-port van Elden Ring heeft enkele prestatieproblemen gehad.
  • Om de beste gameplay-ervaring te krijgen, moeten de game-instellingen op de PC worden aangepast.
  • Door de juiste instellingen te selecteren, kunnen zowel de visuele kwaliteit als de prestaties worden verbeterd.
  • Zorg ervoor dat je PC voldoet aan de minimale systeemvereisten voor Elden Ring.

Elden Ring systeemvereisten

Om Elden Ring soepel op je pc te kunnen spelen, is het cruciaal om te voldoen aan de systeemvereisten van het spel. De minimale vereisten omvatten een AMD Ryzen 3 3300X of Intel Core i5-8400 CPU. AMD Radeon RX 580 of Nvidia GeForce GTX 1060 GPU, en 12 GB RAM. Voor optimale prestaties wordt echter aanbevolen om een AMD Ryzen 5 3600X of Intel Core i7-8700K CPU. AMD Radeon RX Vega 56 of Nvidia GeForce GTX 1070 GPU, en 16 GB RAM te hebben.

Aanbevolen systeemvereisten:

CPUGPURAM
AMD Ryzen 5 3600XAMD Radeon RX Vega 56
of Nvidia GeForce GTX 1070
16 GB
Elden Ring systeemvereisten

Houd er rekening mee dat de aanbevolen systeemvereisten worden gegeven om optimale prestaties te garanderen. Als je aan de minimale vereisten voldoet, kun je het spel nog steeds spelen, maar mogelijk met lagere grafische instellingen en prestaties.

“Om Elden Ring soepel op je pc te kunnen spelen, is het belangrijk om te voldoen aan de systeemvereisten van het spel. Het spel vereist minimaal een AMD Ryzen 3 3300X of Intel Core i5-8400 CPU, AMD Radeon RX 580 of Nvidia GeForce GTX 1060 GPU, en 12 GB RAM. Voor de beste prestaties wordt echter aanbevolen om een AMD Ryzen 5 3600X of Intel Core i7-8700K CPU, AMD Radeon RX Vega 56 of Nvidia GeForce GTX 1070 GPU, en 16 GB RAM te hebben. Zorg ervoor dat je pc deze vereisten voldoet om optimaal van Elden Ring te kunnen genieten.”

Beste instellingen voor Elden Ring op PC

Na uitgebreide tests hebben we de beste instellingen voor Elden Ring op PC bepaald. We raden aan om de volgende instellingen te gebruiken voor een goede balans tussen visuele kwaliteit en prestaties:

InstellingKwaliteit
TextuurkwaliteitMedium
AntialiasingkwaliteitLaag
SSAO (Screen Space Ambient Occlusion)Medium
Veld diepte en bewegingsonscherpteUit
SchaduwkwaliteitHoog
VerlichtingskwaliteitMedium
EffectkwaliteitMedium
Volumetrische kwaliteitHoog
ReflectiekwaliteitHoog
WateroppervlaktekwaliteitLaag
Globale verlichtingkwaliteitHoog
GraskwaliteitHoog

Deze instellingen zorgen voor een goede balans tussen visuele kwaliteit en prestaties, waardoor je optimaal van Elden Ring op PC kunt genieten. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat je PC voldoet aan de minimumsysteemvereisten om mogelijke prestatieproblemen te voorkomen.

Met de juiste instellingen en hardware kun je volledig opgaan in de meeslepende wereld van Elden Ring op je PC.

Beste instellingen voor Elden Ring op PC

Let op: De vermelde instellingen zijn aanbevelingen op basis van onze tests. Afhankelijk van je specifieke systeemconfiguratie en persoonlijke voorkeuren, kan het nodig zijn om de instellingen aan te passen voor de beste ervaring.

Elden Ring PC benchmarks

SEO relevant keywords: Elden Ring, PC benchmarks

We hebben PC-benchmarks uitgevoerd voor Elden Ring met een Ryzen 7 1700X CPU, een 8GB RX 580 GPU en 16GB RAM. Ondanks dat deze specificaties lager zijn dan de aanbevolen, waren we in staat speelbare framerates te bereiken op 1440p. Met enkele aanpassingen van de instellingen en een solide 60 fps op 1080p met de Medium preset. Het is vermeldenswaardig dat het spel is gecapped op 60 fps, wat het moeilijk maakt om te testen met verschillende kaarten. Echter, door het optimaliseren van instellingen zoals schaduw, reflectie, globale verlichting en volumetrische kwaliteit kan de prestaties aanzienlijk verbeteren.

Elden Ring PC benchmarks

Met de bovenstaande configuratie hebben we de volgende resultaten behaald:

ResolutieGrafische instellingenFramerate
1440pAangepaste instellingen45-60 fps
1080pMedium60 fps

Hoewel deze resultaten gebaseerd zijn op een specifieke hardwareconfiguratie, kunnen ze als referentie dienen voor spelers die vergelijkbare specificaties hebben. Het is belangrijk om op te merken dat prestaties kunnen variëren. Afhankelijk van de exacte hardwareconfiguratie en andere systeemfactoren.

Conclusie

Om de beste gameplay-ervaring met Elden Ring op PC te bereiken, is het essentieel om de game-instellingen te optimaliseren. Door aanpassingen te maken in zaken als textuurkwaliteit, antialiasing, schaduwen en belichting. Kunt u zowel de visuele kwaliteit als de FPS-prestaties verbeteren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw pc aan de minimale systeemvereisten voldoet om mogelijke prestatieproblemen te voorkomen. Met de juiste instellingen en hardware kunt u volop genieten van de meeslepende wereld van Elden Ring op uw pc.

FAQ

Wat zijn de beste game instellingen voor Elden Ring op PC?

Om de beste gameplay-ervaring te bereiken, is het belangrijk om de game-instellingen voor Elden Ring op PC aan te passen. Het wordt aanbevolen om de textuurkwaliteit op Medium te zetten, anti-aliasingkwaliteit op Laag, SSAO op Medium. Diepteveld en bewegingsonscherpte op Uit, schaduwkwaliteit op Hoog, verlichtingskwaliteit op Medium, effecten kwaliteit op Medium, volumetrische kwaliteit op Hoog, reflectie kwaliteit op Hoog, wateroppervlaktekwaliteit op Laag, globale belichtingskwaliteit op Hoog, en gras kwaliteit op Hoog. Deze instellingen bieden een goede balans tussen visuele kwaliteit en prestaties.

Welke systeemvereisten heeft Elden Ring?

Om Elden Ring soepel op je PC te kunnen spelen, is het cruciaal om aan de systeemvereisten van het spel te voldoen. De minimale vereisten omvatten een AMD Ryzen 3 3300X of Intel Core i5-8400 CPU, AMD Radeon RX 580 of Nvidia GeForce GTX 1060 GPU, en 12GB RAM. Voor optimale prestaties wordt aanbevolen om een AMD Ryzen 5 3600X of Intel Core i7-8700K CPU, AMD Radeon RX Vega 56 of Nvidia GeForce GTX 1070 GPU, en 16GB RAM te hebben.

Welke benchmarks zijn er uitgevoerd voor Elden Ring op PC?

We hebben uitgebreide tests uitgevoerd voor Elden Ring op PC met behulp van een Ryzen 7 1700X CPU, een 8GB RX 580 GPU en 16GB RAM. Ondanks dat deze specificaties onder de aanbevolen specificaties vallen, was het mogelijk om speelbare frame rates te behalen op 1440p met enkele aanpassingen aan de instellingen en een vaste 60 fps op 1080p met de Medium instellingen. Het is belangrijk op te merken dat het spel is gelimiteerd op 60 fps, waardoor het moeilijk is om te testen met verschillende grafische kaarten. Het optimaliseren van instellingen zoals schaduw, reflectie, globale belichting en volumetrische kwaliteit kan echter de prestaties aanzienlijk verbeteren.

Hoe kan ik de prestaties van Elden Ring op PC optimaliseren?

Om de beste prestaties te behalen in Elden Ring op PC, is het belangrijk om de instellingen aan te passen. Door instellingen zoals textuurkwaliteit, anti-aliasing, schaduwen en verlichting aan te passen, kun je zowel de visuele kwaliteit als de FPS-prestaties verbeteren. Het is ook essentieel om ervoor te zorgen dat je PC voldoet aan de minimale systeemvereisten om mogelijke prestatieproblemen te voorkomen.