Wat is Niantic?

door | jan 6, 2024

Wat is Niantic

Niantic is een bedrijf dat bekend staat als de innovator achter AR-technologie en baanbrekende games zoals Pokémon GO en Ingress. Ze zijn gespecialiseerd in het creëren van mobiele games die gebruik maken van augmented reality om spelers een unieke interactieve ervaring te bieden. Met behulp van geografische data en georegisters kunnen ze realistische en gepersonaliseerde game-ervaringen creëren waarbij spelers de echte wereld verkennen en virtuele elementen in hun omgeving zien verschijnen.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Niantic is een innovatief bedrijf dat AR-technologie gebruikt in hun games
 • Pokémon GO en Ingress zijn enkele van hun bekendste games
 • Ze maken gebruik van geografische data om realistische game-ervaringen te bieden
 • Spelers kunnen de echte wereld verkennen en virtuele elementen zien met behulp van augmented reality

Het gebruik van geodata in games

Geografische data, ook wel geodata genoemd, speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van games. Deze data bevat informatie met een ruimtelijke component en kan gebruikt worden om de virtuele wereld van een game te laten samenvallen met de echte wereld.

In games zoals The Lost Collection wordt een kaartsysteem gebruikt waarbij spelers locaties in de geoparken moeten vinden met behulp van een 3D-kaart op hun smartphone. Deze kaart maakt gebruik van geodata, zoals informatie over grondtype, wegtype, hoogtes en posities, om de spelervaring zo realistisch mogelijk te maken.

Om de app snel en gebruiksvriendelijk te houden, wordt er een filtering toegepast op de geodata, zodat alleen relevante informatie wordt weergegeven op de kaart. Door selectief te zijn met de dataset en filtering kan de applicatie optimaal functioneren en de gewenste visuele weergave van het gebied bieden.

geodata

Fold AR: Bitcoin-rewards-app in samenwerking met Niantic

Niantic Labs heeft een samenwerking aangegaan met Fold, het bedrijf achter de Bitcoin-rewards-app Fold, om Fold AR te lanceren. Met Fold AR kunnen gebruikers van de Fold-app Bitcoin-beloningen en andere prijzen vinden en verzamelen door de wereld om hen heen te verkennen. In plaats van op zeldzame Pokémon te jagen, kunnen gebruikers nu Bitcoin en andere prijzen verzamelen via een augmented reality-ervaring op hun mobiele telefoon.

Fold AR

De beloningen worden weergegeven als 3D-munten en andere items die de gebruikers kunnen vinden en verzamelen door hun omgeving te verkennen. Deze samenwerking combineert de expertise van Niantic in het creëren van augmented reality-games met de Bitcoin-beloningen van Fold, en biedt gebruikers een unieke en spannende spelervaring.

Voordelen van Fold AR:Hoe gebruikers beloningen kunnen verzamelen:
 • Verdien Bitcoin-beloningen
 • Ontdek andere prijzen
 • Unieke augmented reality-ervaring
 1. Download de Fold-app
 2. Verken de wereld om je heen met de app
 3. Vind en verzamel Bitcoin-beloningen en andere prijzen

“Met Fold AR kunnen gebruikers niet alleen plezier hebben met het spelen van games, maar ook daadwerkelijk beloningen verdienen. Door augmented reality te gebruiken, voegt Niantic een nieuwe dimensie toe aan de mobiele gaming-ervaring en opent het deuren naar nieuwe mogelijkheden voor gebruikers.”

Gebruikerservaringen met Fold AR

“Ik ben dol op de Fold-app en toen ik hoorde dat ze samenwerkten met Niantic om Fold AR te lanceren, was ik meteen enthousiast. Het idee om Bitcoin en andere prijzen te kunnen verdienen door mijn omgeving te verkennen met augmented reality is echt innovatief. Het voegt een extra element van plezier en spannende uitdagingen toe aan mijn dagelijkse routines.” – Emma, gebruiker van de Fold-app

“Als fervent fan van Niantic-games zoals Pokémon GO en Ingress, was ik benieuwd naar Fold AR. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het is heel leuk om de echte wereld te verkennen en tegelijkertijd Bitcoin-beloningen te verzamelen. Ik ben helemaal verslaafd aan deze nieuwe spelervaring!” – Alex, fanatieke gamer

The Lost Collection: Een educatieve game in ijstijdengebieden

The Lost Collection is een educatieve game ontwikkeld voor Geoparken de Hondsrug en Terra.Vita. Deze game neemt spelers mee op een avontuur waarbij ze op zoek gaan naar dieren en objecten uit het verleden in de ijstijdengebieden. Het doel van de game is om een verzameling van historische artefacten en wezens compleet te maken.

In The Lost Collection maken spelers gebruik van een kaartfunctie met kompas, waardoor ze hun omgeving kunnen verkennen en unieke elementen kunnen ontdekken. Door middel van augmented reality worden virtuele elementen in de echte wereld geprojecteerd, wat zorgt voor een meeslepende en realistische spelervaring.

De game is ontworpen om educatie en spelplezier te combineren. Het stelt kinderen in staat om op een interactieve manier meer te leren over de geschiedenis van de ijstijden en de bijzondere geologische kenmerken van Geoparken de Hondsrug. Door actief te zoeken naar en te leren over verschillende dieren en objecten, breiden spelers hun kennis uit en ontwikkelen ze een dieper begrip van de omgeving waarin ze zich bevinden.

Met The Lost Collection kunnen kinderen niet alleen genieten van een leuke en spannende game-ervaring, maar ook hun interesse in de natuur en geschiedenis stimuleren. Door op onderzoek uit te gaan en te leren over de verschillende elementen binnen de game, ontwikkelen ze belangrijke cognitieve vaardigheden en worden ze aangemoedigd om nieuwsgierig te blijven en te ontdekken.

De educatieve waarde van The Lost Collection wordt versterkt door de samenwerking met Geoparken de Hondsrug en Terra.Vita, die expertise bieden op het gebied van geologie en natuurbehoud. Hierdoor kunnen spelers betrouwbare informatie krijgen en een diepgaander begrip ontwikkelen van de geologische processen en de unieke flora en fauna die te vinden zijn in de ijstijdengebieden.

De game The Lost Collection combineert educatie, avontuur en augmented reality om spelers van alle leeftijden een boeiende en leerzame ervaring te bieden binnen de prachtige omgeving van Geoparken de Hondsrug en Terra.Vita.

The Lost Collection game

“The Lost Collection is een uitstekend voorbeeld van hoe educatieve games kunnen bijdragen aan het leren en ontdekken van onze omgeving. Door spelplezier en educatie te combineren, stimuleert deze game nieuwsgierigheid en het verlangen om meer te weten te komen over de geschiedenis en natuur van de ijstijdengebieden. Een geweldige manier om kinderen en volwassenen te betrekken bij het behoud van ons erfgoed.”

– Geoparken de Hondsrug

Command and Conquer: Rivals – Een strategiegevecht op je mobiel

Command and Conquer: Rivals is een strategiegevechtsgame ontwikkeld door Electronic Arts. In deze game kunnen spelers deelnemen aan royale gevechten met bekende gevechtseenheden uit de Command and Conquer-serie. De gameplay is vergelijkbaar met de pc-versie van jaren geleden, waarbij spelers middelen moeten verzamelen, hun basis moeten bouwen en hun troepen moeten inzetten. Command and Conquer: Rivals biedt een strategische en meeslepende spelervaring op mobiele apparaten.

Command and Conquer: Rivals

Gameplay

Command and Conquer: Rivals biedt een unieke gameplay-ervaring op mobiele apparaten. Spelers moeten strategisch denken en plannen om hun vijanden te verslaan en territorium te veroveren. Het spel bevat gevechtseenheden met verschillende vaardigheden en krachten, waardoor spelers hun eigen tactieken kunnen ontwikkelen. Het verzamelen van middelen, zoals Tiberium en kristallen, is essentieel om de basis uit te breiden en krachtige eenheden te ontgrendelen. Door slim gebruik te maken van strategie en samenwerking met andere spelers, kunnen spelers de concurrentie voor blijven en de overwinning behalen.

Gevechtseenheden

Command and Conquer: Rivals biedt een breed scala aan gevechtseenheden die spelers kunnen gebruiken om hun vijanden te verslaan. Van infanterie tot gepantserde voertuigen en luchteenheden, elke eenheid heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Spelers moeten hun eenheden slim inzetten en combinaties maken om succesvol te zijn in gevechten. Het upgraden van eenheden en het ontgrendelen van nieuwe technologieën is ook een belangrijk onderdeel van het spel, waardoor spelers zich kunnen aanpassen aan veranderende situaties en uitdagingen.

Middelen verzamelen

In Command and Conquer: Rivals is het verzamelen van middelen cruciaal voor het succes van een speler. Middelen zoals Tiberium en kristallen kunnen worden gebruikt om upgrades uit te voeren, nieuwe eenheden te ontgrendelen en de basis te versterken. Spelers moeten strategisch plannen waar en wanneer ze middelen verzamelen, omdat het beheersen van de beschikbare middelen een sleutelfactor is in het spel. Het vinden van de juiste balans tussen het verzamelen van middelen en het inzetten van troepen is essentieel voor het behalen van overwinningen.

Voordelen van Command and Conquer: RivalsNadelen van Command and Conquer: Rivals
 • Spannende strategiegevechten op mobiele apparaten
 • Bekende gevechtseenheden uit de Command and Conquer-serie
 • Meeslepende gameplay-ervaring
 • Mogelijkheid om middelen te verzamelen en de basis uit te breiden
 • Mogelijkheid van in-app aankopen
 • Vereist een stabiele internetverbinding
 • Mogelijkheid van competitieve gameplay
 • Leercurve voor nieuwe spelers

Command and Conquer: Rivals biedt spelers een unieke strategiegevechtsgame op hun mobiele apparaten. Met bekende gevechtseenheden, spannende gameplay en de mogelijkheid om middelen te verzamelen, biedt deze game een strategische en meeslepende spelervaring. Of je nu een fan bent van de originele Command and Conquer-serie of gewoon op zoek bent naar een uitdagende strategiegame, Command and Conquer: Rivals is zeker het proberen waard.

The Elder Scrolls: Blades – Avontuur in een bekende setting

The Elder Scrolls: Blades is een avonturengame die spelers terugbrengt naar de bekende setting van The Elder Scrolls-serie. In deze game kunnen spelers opnieuw op avontuur gaan, unieke uitrusting ontdekken, beesten en monsters doden en hun verwoeste woonplaats herbouwen. Met The Elder Scrolls: Blades kunnen spelers een nostalgische ervaring beleven op hun mobiele apparaten.

The Elder Scrolls: Blades

De gameplay van The Elder Scrolls: Blades is gevuld met spannende avonturen en uitdagende quests. Spelers kunnen als lid van de Blades, een elitegroep van krijgers en avonturiers, de wereld verkennen en missies voltooien om hun vaardigheden te verbeteren en nieuwe uitrusting te verdienen.

Het spel biedt een meeslepende ervaring met indrukwekkende graphics en een gedetailleerde gamewereld. Spelers kunnen hun eigen personage aanpassen en een unieke speelstijl ontwikkelen.

Beesten en monsters zijn een integraal onderdeel van The Elder Scrolls: Blades. Spelers moeten vechten tegen verschillende vijanden, variërend van goblins en skeletten tot draken en andere angstaanjagende wezens. Door gevechten te winnen en quests te voltooien, kunnen spelers ervaring opdoen en sterker worden in hun gevechten.

Naast het avontuurlijke aspect van het spel, hebben spelers ook de mogelijkheid om hun verwoeste woonplaats te herbouwen. Door middel van het verzamelen van hulpmiddelen en het voltooien van taken, kunnen spelers hun stad opnieuw opbouwen en uitbreiden. Dit voegt een extra laag strategie toe aan het spel.

Al met al biedt The Elder Scrolls: Blades een meeslepende avonturengame-ervaring in een vertrouwde en geliefde setting. Spelers kunnen genieten van unieke uitrustingen, gevechten met beesten en monsters, en het herstellen van hun verwoeste woonplaats.

Assassin’s Creed Rebellion – Sluit je aan bij de broederschap

Assassin’s Creed Rebellion is een epische game die spelers meeneemt naar het oude Spanje. In deze spannende game krijgen spelers de kans om zich aan te sluiten bij de broederschap en samen te werken met legendarische helden zoals Ezio, Shao Jun en Aguilar.

Assassin's Creed Rebellion

In Assassin’s Creed Rebellion kunnen spelers de strijd aangaan met vermomde leiders en kwade krachten die dreigen de vrede en orde te verstoren. Door missies te voltooien en te samenwerken met andere spelers, kunnen ze de broederschap versterken en de orde in het land herstellen.

Vechtend tegen de Templars en andere vijanden, zullen spelers hun vaardigheden en strategieën moeten inzetten om de broederschap naar de overwinning te leiden. De game biedt een meeslepende spelervaring waarin actie, avontuur en stealth samenkomen.

Assassin’s Creed Rebellion is niet alleen visueel verbluffend, maar biedt ook diepgaande verhaallijnen en karakterontwikkeling. Spelers kunnen hun helden upgraden, nieuwe vaardigheden vrijspelen en hun basis versterken om sterker te worden in de strijd tegen de kwade krachten.

Ben je klaar om je aan te sluiten bij de broederschap en deel te nemen aan dit epische avontuur? Sluit je dan aan bij Assassin’s Creed Rebellion en bewijs je moed en vaardigheden in de veldslagen van het oude Spanje.

Bekijk de tabel hieronder voor een overzicht van de functies van Assassin’s Creed Rebellion:

FunctiesOmschrijving
Sluit je aan bij de broederschapWerk samen met legendarische helden en strijd tegen vermomde leiders
Episch avontuurVerken het oude Spanje en voltooi uitdagende missies
Geweldige graphicsEen visueel verbluffende spelervaring
Diepgaande verhaallijnenBetrokkenheid bij het verhaal en karakterontwikkeling
Upgraden en aanpassenVerbeter je helden en versterk je basis

Bereid je voor op het avontuur van je leven en sluit je aan bij de broederschap in Assassin’s Creed Rebellion. Spannende missies, epische gevechten en een diepgaande verhaallijn wachten op je!

Harry Potter: Wizards Unite – Een magisch avontuur in de echte wereld

Harry Potter: Wizards Unite is een opwindende AR-game die is ontwikkeld door Niantic Labs en Warner Bros. Interactive Entertainment. In deze magische game kunnen spelers deelnemen aan een uniek avontuur in de echte wereld, waarin ze spreuken leren, beesten en monsters ontdekken en samenwerken met andere spelers.

Met Harry Potter: Wizards Unite kunnen spelers hun favoriete personages uit de Harry Potter-wereld tot leven brengen en deelnemen aan spannende missies. Door de kracht van augmented reality te gebruiken, verschijnen bekende personages en magische wezens uit de boeken en films in de echte wereld.

Spelers kunnen nieuwe spreuken leren door middel van een interactieve gameplay, waarbij ze hun smartphone gebruiken als toverstaf. Door met hun toverstaf te zwaaien en spreuken uit te spreken, kunnen spelers vijanden verslaan en opdrachten voltooien.

Naast het leren van spreuken en het verslaan van vijanden, kunnen spelers ook beesten en monsters ontdekken in hun omgeving. Met behulp van de camera van hun smartphone kunnen ze deze magische wezens zien verschijnen en vangen, net zoals in de wereld van Harry Potter.

Wat dit spel echt uniek maakt, is de mogelijkheid om samen te werken met andere spelers. Spelers kunnen lid worden van teams en gezamenlijk krachtige vijanden verslaan. Door samen te werken en strategisch te spelen, kunnen spelers epische gevechten aangaan en beloningen verdienen.

Harry Potter: Wizards Unite biedt spelers de kans om hun eigen magische avontuur te beleven, terwijl ze de echte wereld verkennen en deel uitmaken van de betoverende wereld van Harry Potter. Het is een AR-game die fans van de boeken en films in staat stelt om hun ultieme droom waar te maken: deel uitmaken van de tovenaarswereld.

Harry Potter: Wizards Unite

Belangrijkste kenmerken van Harry Potter: Wizards Unite

KenmerkenBeschrijving
Spreuken lerenLeer verschillende spreuken en gebruik ze tegen vijanden
Beesten en monstersOntdek en vang magische wezens in de echte wereld
SamenwerkenSluit je aan bij andere spelers en versla krachtige vijanden samen
Spannende missiesVoltooi uitdagende opdrachten en verzamel beloningen
Augmented realityZie de magische wereld van Harry Potter tot leven komen in de echte wereld

Met Harry Potter: Wizards Unite kunnen spelers hun liefde voor de Harry Potter-franchise combineren met de opwinding van een AR-game. Het is een unieke ervaring waarin de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid vervagen.

Payday Crime War – Een spannend PvP-spel

Payday Crime War is een multiplayer, teamgebaseerd PvP-spel waarin spelers elkaar bevechten als criminelen en SWAT. Het doel van het criminele team is om succesvolle overvallen te plegen, terwijl het SWAT-team er alles aan zal doen om hen tegen te houden. Deze spannende game biedt een intense en strategische spelervaring voor spelers die houden van teamgebaseerde PvP-gevechten.

Payday Crime War

Kenmerken van Payday Crime War

KenmerkenBeschrijving
MultiplayerSpeel samen met andere spelers en vorm een team van criminelen of SWAT-agenten.
PvP-spelNeem deel aan spannende player versus player-gevechten en probeer je vijanden te overwinnen.
TeamgebaseerdWerk samen met je team om tactieken te bedenken en overvallen te plannen of de criminelen tegen te houden.
Strategische gameplayGebruik slimme strategieën en communicatie met je team om je doelen te bereiken.

In Payday Crime War kun je kiezen aan welke kant van de wet je staat. Speel als een ervaren crimineel en voer gewaagde overvallen uit op banken en andere belangrijke locaties. Of stap in de schoenen van een SWAT-agent en voorkom dat de criminelen hun missies voltooien. Je kunt samenwerken met andere spelers om gecoördineerde aanvallen uit te voeren of je tactieken aanpassen aan de situatie.

Omdat Payday Crime War een PvP-spel is, draait het om competities en uitdagingen. Test je vaardigheden en strategieën tegen andere spelers en werk samen met je team om de overwinning te behalen. Het spel biedt regelmatig updates en nieuwe content, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken is.

Dompel jezelf onder in de wereld van overvallen en strategische gevechten met Payday Crime War. Download de game en laat zien dat jij de ultieme crimineel of SWAT-agent bent!

Conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar de wereld van Niantic en de games die ze hebben ontwikkeld, zoals Pokémon GO en Ingress. We hebben ook gekeken naar de samenwerking tussen Niantic en Fold, wat heeft geleid tot de lancering van Fold AR, een augmented reality-ervaring waarbij gebruikers Bitcoin en andere beloningen kunnen verdienen. Daarnaast hebben we games besproken zoals The Lost Collection, Command and Conquer: Rivals, The Elder Scrolls: Blades, Assassin’s Creed Rebellion, Harry Potter: Wizards Unite en Payday Crime War die binnenkort beschikbaar zullen zijn op Android-apparaten. Deze games bieden spelers unieke en meeslepende spelervaringen op hun mobiele apparaten.

FAQ

Wat is Niantic?

Niantic is een bedrijf dat bekend staat als de innovator achter AR-technologie en baanbrekende games zoals Pokémon GO en Ingress. Ze zijn gespecialiseerd in het creëren van mobiele games die gebruik maken van augmented reality om spelers een unieke interactieve ervaring te bieden.

Wat is geodata en hoe wordt het gebruikt in games?

Geografische data, ook wel geodata genoemd, speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van games. Deze data bevat informatie met een ruimtelijke component en kan gebruikt worden om de virtuele wereld van een game te laten samenvallen met de echte wereld. In games zoals The Lost Collection wordt een kaartsysteem gebruikt waarbij spelers locaties in de geoparken moeten vinden met behulp van een 3D-kaart op hun smartphone. Deze kaart maakt gebruik van geodata, zoals informatie over grondtype, wegtype, hoogtes en posities, om de spelervaring zo realistisch mogelijk te maken.

Hoe worden geodatasets gefilterd en geoptimaliseerd voor gebruik in games?

Om de app snel en gebruiksvriendelijk te houden, wordt er een filtering toegepast op de geodata, zodat alleen relevante informatie wordt weergegeven op de kaart. Door selectief te zijn met de dataset en filtering kan de applicatie optimaal functioneren en de gewenste visuele weergave van het gebied bieden.

Wat is Fold AR en hoe werkt het?

Fold AR is een samenwerking tussen Niantic en Fold, het bedrijf achter de Bitcoin-rewards-app Fold. Met Fold AR kunnen gebruikers van de Fold-app Bitcoin-beloningen en andere prijzen vinden en verzamelen door de wereld om hen heen te verkennen. De beloningen worden weergegeven als 3D-munten en andere items die de gebruikers kunnen vinden en verzamelen door hun omgeving te verkennen.

Wat is The Lost Collection en hoe werkt het?

The Lost Collection is een educatieve game ontwikkeld voor Geoparken de Hondsrug en Terra.Vita, waarbij spelers op zoek gaan naar dieren en objecten uit het verleden in de ijstijdengebieden. Deze game maakt gebruik van een kaartfunctie met kompas, waardoor spelers hun omgeving kunnen verkennen en unieke elementen kunnen ontdekken. De game combineert educatie met spelplezier en stelt kinderen in staat om op een interactieve manier meer te leren over de geschiedenis van de ijstijd.

Wat is Command and Conquer: Rivals?

Command and Conquer: Rivals is een strategiegevechtsgame ontwikkeld door Electronic Arts. In deze game kunnen spelers deelnemen aan royale gevechten met bekende gevechtseenheden uit de Command and Conquer-serie. De gameplay is vergelijkbaar met de pc-versie van jaren geleden, waarbij spelers middelen moeten verzamelen, hun basis moeten bouwen en hun troepen moeten inzetten.

Wat is The Elder Scrolls: Blades?

The Elder Scrolls: Blades is een avonturengame die spelers terugbrengt naar de bekende setting van The Elder Scrolls-serie. In deze game kunnen spelers opnieuw op avontuur gaan, unieke uitrusting ontdekken, beesten en monsters doden en hun verwoeste woonplaats herbouwen.

Wat is Assassin’s Creed Rebellion?

Assassin’s Creed Rebellion brengt spelers naar het oude Spanje waar ze zich kunnen aansluiten bij de broederschap en samenwerken met hun favoriete helden zoals Ezio, Shao Jun en Aguilar. In deze game kunnen spelers de strijd aangaan met vermomde leiders en kwade krachten, en missies voltooien om de orde te herstellen.

Wat is Harry Potter: Wizards Unite?

Harry Potter: Wizards Unite is een AR-game ontwikkeld door Niantic Labs en Warner Bros. Interactive Entertainment. In deze game kunnen spelers spreuken leren, de echte wereld verkennen om beesten en monsters te ontdekken en samenwerken met andere spelers om krachtige vijanden te verslaan.

Wat is Payday Crime War?

Payday Crime War is een multiplayer, teamgebaseerd PvP-spel waarin spelers elkaar bevechten als criminelen en SWAT. Het doel van het criminele team is om succesvolle overvallen te plegen, terwijl het SWAT-team er alles aan zal doen om hen tegen te houden.